Autor: Rainer Saad • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia sai konkurentide ees eelise, aktsia +13%

Eile tõusis New Yorgi börsil Nokia aktsia ligi 13%, kuna Hiina suurim telekomifirma China Mobile hakkab müüma Nokia Windows 8 nutitelefoni Lumia920T. Nokia avalikustas ka odavaima Windows Phone 8 telefoni.

Nokia tõusis 44 senti ehk 12,79% 3,88 dollarini. Helsingi börsil tõusis Nokia aktsia eile ligi 10% 2,77 euroni.

„Neil on eelis, mida nende põhikonkurentidel ei ole,” ütles Natixis Securities’i analüütik Eric Beaudet, vahendas Reuters.

Lumia 920 ja 820 mudelid, mis kasutavad Windows Phone 8 tarkvara, peetakse Nokiale elutähtsateks telefonideks, millega püütakse Samsungilt ja Apple’ilt turuosa tagasi saada.

„See tähendab Nokiale suurt võimalust – võib-olla praegu üht suurimat võimalust oma nutitelefonidele,” ütles Nordea Marketsi analüütik Sami Sarkamies.

Nokia avalikustas kolmapäeval oma odavaima Windows 8 nutitelefoni Lumia 620, mille hind on 190 eurot ning mis tuleb järgmise aasta jaanuaris esmalt müügile Aasias.

„Nokia teatas, et hakkab üht Lumia telefoni müüma China Mobile’i võrgus ning püsib lootus, et ka iPhone’i hakatakse selles võrgus müüma,” ütles Scotia Capital Inc. analüütik Gus Papageorgiou Bloombergile. „Ma arvan, et see juhtub tõenäoliselt Hiina uusaasta paiku.”

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755