Autor: Ave Lepik • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik kasvatab Arengufondi mahtu 18,9 miljoni euroni

Valitsus kinnitas täna eelnõu, millega volitab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi omandama Arengufondi riskikapitalifondi „Early Fund II“ osakuid 6 391 165 euro eest, kasvatades fondi mahtu sellega 18 870 242 euroni.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Tea Danilovi sõnul on fond teinud varase kasvufaasi investeeringuid ettevõtetesse, mis vajavad kasvamiseks täiendavat kapitali.

“Investeeringu haldamise perioodi jooksul ootame, et investeerimisportfellis ettevõtjate käive kasvab hinnanguliselt vähemalt 2 korda ja uusi töökohti luuakse juurde vähemalt 30%,” ütles Danilov.

„Early Fund II“ on Eesti Arengufondi loodud fondivalitseja SmartCapile kuuluv riskikapitalifond. Fondi tingimuste kohaselt investeeritakse varase kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse.

Selle aasta oktoobri seisuga on fond teinud kuus investeerimisotsust kogusummas 1,2 miljonit eurot, sh neli investeeringut Arengufondi investeerimisportfellis olevatesse ettevõtjatesse jätkuinvesteeringuna ja kaks uut investeeringut. Kui fondi portfelliettevõtetele arvestada juurde Arengufondi portfelliettevõtted, on riikliku riskikapitali osalusega Eestis praegu 18 ettevõtet.

Varem on Eesti Arengufondi investeerimisportfelli väärtust edukalt kasvatanud ettevõtted GrabCAD ja Fits.me, kes on kaasanud lisakapitali rahvusvahelistelt investoritelt kõrgemate väärtustasemete juures ning Modesat Communications, mille äritegevuse omandas ostutehingu käigus hiljuti USA börsiettevõte Xilinx Inc. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755