Autor: Rainer Saad • 12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIM kaevati Bluetoothi patendi rikkumise pärast kohtusse

Patentide litsentsiettevõte Wi-LAN teatas eile, et on esitanud BlackBerry telefonide tootja Research in Motioni vastu hagi seoses Bluetoothi tehnoloogiapatendi rikkumise pärast.

Rohkem kui 255 ettevõtte intellektuaalomandit üle kogu maailma tunnustav Wi-LAN teatas, et esitas hagi BlackBerry tootja vastu Florida ringkonnakohtule. Firma kinnitusel rikub RIM tema USA patenti nr. 6260168, mis on seotud Bluetoothi tehnoloogiaga.

Hagis väidab Wi-LAN, et patenti rikuvad nii RIMi tahvelarvuti PlayBook kui ka nutitelefonid nagu Bold, Torch, Pearl ja Storm, vahendas Reuters.

RIM ei ole veel antud juhtumit kommenteerinud.

Wi-LAN taotleb määratlemata summat kahjutasudeks ning esialgseid ja püsivaid tõkendeid, et takistada RIMi patendi rikkumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755