Autor: Rainer Saad • 14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA kohus: iPhone rikkus kolme patenti

USA vandekohus leidis eile, et Apple’i iPhone rikkus kolme patenti, mille omanik on MobileMedia Ideas. Kahju pole veel teada, kirjutas Reuters.

Vandekohtu otsus leidis aset pärast nädal aega kestnud protsessi Delaware’i föderaalkohtus, ütles MobileMedia tegevjuht Larry Horn. Kolm patenti, mis muuhulgas puudutavad ka mobiiltelefoni kaameratehnoloogiat, osteti 2010. aastal Sonylt ja Nokialt . Mõlemal ettevõttel on vähemusosalus MobileMedias.

Uut menetlust kahjutasudeks ei ole veel plaanitud, ütles Horn. MobileMedial on kohtuprotsess ka HTC ja Research in Motioni vastu.

Apple ütles vandekohtule, et MobileMedia patendid on seaduse mõistes kehtetud ning patentide rikkumiseks puudub piisav seaduslik alus. 

Apple ei nõustunud antud juhtumit kommenteerima.  

Eile langes Apple'i aktsias Nasdaqi börsil 1,7% 529,69 dollarini.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755