Autor: Ken Rohelaan • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit ootab Google'ilt samme juurdluse lõpetamiseks

Pärast Google'i juhi Eric Schmidtiga kohtumist ütles Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia, et Google peaks järgmisel kuul saatma EL-i regulaatoritele pakkumise, et kartellivastase juurdlusega seoses kokkuleppele jõuda.

Almunia sõnul ootab ta Google'ilt üksikasjalikku kohustuste teksti jaanuariks, mis lubaks Euroopa Liidul lõpetada süüdistuste uurimise, et maailma suurim otsingumootor diskrimineerib konkurente.

Google on sattunud ülemaailmsete regulaatorite uurimise alla seoses veebiotsingute turul konkurentsi segamisega. Sündmustega kursis oleva kahe isiku sõnul on Google vastukaaluks tegemas vabatahtlikult kompromissi USA võimudega, et lõpetada 20 kuu pikkune kartellidevastane uurimine.

Google'i pakkumine saadetaks konkurentidele ja klientidele kommentaaride saamiseks, enne kui Euroopa Liit saaks kahe aasta pikkust uurimist lõpetada ilma trahvi määramise või ettevõtte süüdistamiseta kartellidevastastes eeskirjades.

Almunia sõnul on EL mures meetodiga, mille kohaselt manipuleeris Google otsingutulemustega, edendades seeläbi enda reklaamiteenuseid.

Juulis visandas Google ettepaneku lõpetamaks EL-i kartellidevastast uurimist. Almunia on varem öelnud, et ta saadab Google'ile ametliku kartellidevastase kaebuse, kui firma ettepanek on mitterahuldav. Almunia hoiatas, et kokkuleppe sõlmimine ei saa kesta igavesti.

EL alustas 2010. aastal väidete uurimist, mille kohaselt Google diskrimineeris teisi teenuseid oma otsingutulemustes ja peatas osadel veebilehtedel konkurentide reklaamide vastuvõtmist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755