Autor: Ken Rohelaan • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Instagrami muudatused mõjutavad privaatsust

Center for Digital Democracy juhi Jeffrey Chesteri sõnul tõstatavad Instagrami tingimuste muutuste privaatsuse ja turvalisusega seotud muresid, vahendas Bloomberg.

Ettevõtte teatel tohib Instagram uute eeskirjade järgi kasutada alates 13aastaste kasutajate nimesid, tekste, fotosid ja muud sisu turundamisteadetes. Chesteri sõnul võivad järgmisest kuust jõustuvad muutused osutuda ekspluateeritavateks.

Facebook muudab Instagrami tingimusi, et suurendada antud teenusega käivet. Facebooki juht Mark Zuckerberg ütles septembris, et teismeliste ja noorte täiskasvanute seas populaarne Instagram on jõudnud rohkem kui 100 miljoni kasutajani.

Chesteri hinnangul näeb Facebook teismelisi kui "digitaalset kullaauku". "Me kavatseme föderaalset kaubanduskomisjoni survestada lahenduse leidmiseks, et kaitsta teismeliste privaatsust," ütles Chester. 

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 11:35 (Eestis kell 18:35) tõusis Facebooki aktsiahind 1,72%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755