Autor: Rainer Saad • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtunik ei keela Samsungi telefonide müüki USAs

USA ringkonnakohtu kohtunik Lucy Koh lükkas eile tagasi Apple’i taotluse keelata 26 Samsungi mobiiltelefoni müük Ameerika Ühendriikides.

„Fakt, et Apple on kaotanud kliente ning nende müük on langenud Samsungi pärast, ei ole piisavalt põhjus tõkendi õigustamiseks,” ütles Koh Wall Street Journali vahendusel. 

Apple on taotlenud 26le Samsungi telefonile müügikeeldu, kuna USA vandekohus leidis, et Samsung rikkus iPhone’i ja iPadi patente.

Apple esitas Samsungi vastu esimest korda hagi 2011. aasta aprillis ning kohus mõistis Apple’i kasuks välja miljard dollarit. Mõlemad ettevõtted on pidanud kohtulahinguid üle kogu maailma, kuna võitlus nutitelefonide ja tahvelarvutite turul on olnud armutu.

Samsungi osa nutitelefonide turust oli kolmandas kvartalis 31%, Apple'il 15%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755