Autor: Rainer Saad • 20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson kirjutab ligi miljard eurot korstnasse

Maailma suurim mobiilsidevõrkude tootja Ericsson AB hindab kaheksa miljardi Rootsi krooni (0,92 mld euro) võrra alla ST-Ericssoni ühisettevõtte väärtust.

Viimastel kvartalitel on Ericssoni müük langenud seoses maailmamajanduse halvenemise ja tihedama konkurentsi tõttu. Oktoobris teatas Ericsson, et kolmanda kvartali kasum langes võrreldes eelmise aastaga 42 protsenti.

Ericsson kirjutab ligi miljard eurot maha oma ST-Ericsson ühisettevõttest, kuna projekt toodab kahjumit. Partner STMicro on teatanud, et lahkub projektist, kirjutas Bloomberg.

Ericssoni esindaja ütles Reutersile, et firma otsib strateegilisi võimalusi ST-Ericsson ühisettevõttele, kuid plaanis ei ole omandada projektist lahkunud STMicro osalust.

ST-Ericsson loodi 2009. aastal ning on alates sellest ajast olnud kahjumlik. Ericssoni sõnul vajab ühisprojekt umbes kolm miljardit Rootsi krooni (0,35 mld eurot) lisaraha. ST-Ericssoni probleemide üheks põhjuseks on ka kunagine suurklient Nokia, mis tänaseks on kaotanud turuosa teistele nutitelefonide tootjatele. 

Ericssoni aktsia langes täna Stockholmi börsil üle 3%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755