Autor: Indrek Kald • 21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: spetsialistide puudus pidurdab Euroopa IKT arengut

Spetsialistide puudus pidurdab Euroopas IKT arengut, ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts eile Brüsselis ELi sideministrite kohtumisel.

Parts tõi oma sõnavõtus välja kitsaskohad, millele tuleb edaspidi rohkem rõhku panna. Ta pani südamele IKT alaste oskustega spetsialistide puuduse, mis pidurdab üha rohkem IKT arengut üle Euroopa. "Iga samm, mis suurendab inimeste IT-oskusi, on teretulnud ja äärmiselt vajalik," ütles Parts.

Minister tunnustas Brüsselis ühiseid jõupingutusi IKT valdkonna arendamisel ja rõhutas samas, et Euroopa ei saa lubada poolikuid lahendusi ei usaldusteenustes, piiriüleste maksetes ega tarbijakaitses.

"Mul on hea meel, et komisjon on otsustavamalt luubi alla võtnud intellektuaalomandi küsimused, mille reguleerimise põhimõtted tuleb mitmekümne aasta võrra kaasajale lähemale tuua," ütles Parts.

Partsi sõnul on kiire interneti arendamiseks üle Euroopa vajalikud toetused, mis peaksid olema saadaval, kui on selgelt näha, et mõistlikke alternatiive piirkondade liitmiseks digitaalse turuga muidu ei oleks. Vajalikuks pidas minister ka senisest suuremat panustamist küberturvalisusele, mis on muutunud ilmselgelt üha olulisemaks teemaks üle maailma.

Samuti avaldas Eesti majandusminister head meelt selle üle, et üheskoos on asutud välja töötama üle-euroopalist lähenemist pilveandmetöötlusele, mis on eelduseks uute kaasaegsete e-lahenduste loomiseks.

ELi telekommunikatsiooniministrite nõukogu käigus paluti liikmesriikidel anda hinnang käimasolevatele või kavasolevatele tegevustele, mis mõjutavad IKT sektorit või digitaalset ühist turgu,  ja seda ühelt poolt juba tehtu ning teisalt tuleviku rõhuasetuste vaates.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755