Autor: Kristi Malmberg • 31. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osade SEB kaartidega saab sõita ühistranspordis

Sarnaselt Tallinna Ühiskaardile saab uuest aastast Tallinna ja Harjumaa ühistranspordis sõiduõiguse ja -soodustuse tõendamiseks kasutada SEB ISIC ja ITIC pangakaarte, kuna neil on juba olemas kontaktivabad kiibid.

„Järjest enam tuleb kasutusele kontaktivabasid terminale, kas uste avamiseks või uuest aastast ka ühistranspordi piletisüsteemis. Seda trendi ette nähes hakkasime juba paari aasta eest väljastama ISIC ja õpetajate ITIC pangakaarte täiesti uuel tehnoloogial. Nende pangakaartide sisse on ehitatud spetsiaalsed kiibid, mis võimaldavad neid kasutada kontaktivabades terminalides,“ rääkis SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Alates 1. jaanuarist on kõigil SEB tudengi või õpetaja kaardi kasutajatel võimalus registreerida oma pangakaart Ühendatud Piletite veebilehel, osta kaardile ID-pileteid ja kasutada seda edaspidi ühistranspordis sõiduõigust ja –soodustust tõendava dokumendina. Piletisüsteemis registreeritud kaarti võib kasutada kuni selle kehtivuse lõppemiseni, v.a juhul, kui kasutaja üliõpilase- või õpetajastaatus lõpeb või sulgeb kasutaja oma pangakaardi enne kaardile trükitud kehtivusperioodi lõppemist. Sellisel juhul kaart deaktivee­ritakse ja teade selle kohta edastatakse automaatselt ka pileti­süsteemile.

Piletisüsteemiga liidetud kaardid toimivad sarnaselt tänase ID-kaardi ja rohelise Ühiskaardiga. Kaardile piletite ostmine toimub isikukoodi alusel www.pilet.ee lehel, mobiiliga või müügipunktides. Kaardile saab osta erineva kehti­vusega isikustatud ühistranspordipileteid ja tõendada oma sõidu­soodustuse õigust (näiteks tasuta sõiduõigus). Ainuke erisus Ühiskaardiga on, et kaardile saab osta vaid ID-pileteid  ja raha e-piletite ostmiseks kaardile laadida esialgu ei saa.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755