Autor: Ave Lepik • 2. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT neljakordistas tahvelarvutite müüki

EMTs kasvas mobiilset internetti toetavate tahvelarvutite müük lõppenud aastal võrreldes möödunud aastaga neli korda.

Pea 70% tahvlite müügist moodustasid lõppenud aastal Android operatsioonisüsteemiga tahvlid. Aasta varem oli sama suur osakaal iOSi (iPadide) tahvlite käes.

EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul võib olukord sel aastal tänu müüki jõudnud Windowsi tahvlitele oluliselt muutuda. "Windows tahvlid võivad pretendeerida 15-20% suurusele osale turust. Hetkel on nende osakaal müügist veel marginaalne, kuna tahvlid jõudsid müügile alles 2012. aasta lõpus. Tahvlite turg tervikuna võib sel aastal kahekordistuda," kommenteeris Ratassepp.

Keskmine tahvelarvuti ostja on 30-39aastane (nii mees kui naine), kuid tahvelarvutid on populaarsed kõikides vanusegruppides. Ligi 5% eakatest (60+) on EMTs tahvelarvutipaketiga liitunud.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755