Autor: Raivo Sormunen • 4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe: meie koduturg on lisaks Eestile ka Omaan

Börsile pürgiv tarkvaraarendusega tegeleva Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe märgib LHV Panga välja antud investeerimisajakirjas Investeeri, et ettevõtte nelja koduturu hulka kuulub ka Omaan.

„Nortal võib täna kindlalt öelda, et ettevõtte koduturgudeks on lisaks Eestile ka Soome, Leedu ja Omaan,“ ütleb Alamäe.

Alamäe sõnul on Eesti turu maht maailma mõistes ikkagi mikroskoopiline ning seab igale Eestist alustavale ettevõttele ette karmid kasvupiirid. Nii näiteks on Nortali tegutsevas ärisektoris Eesti turu hinnanguline maht vaid 40-50 miljonit eurot aastas, samas kui Soome turu maht on samas sektoris hinnanguliselt miljardit euro ja Rootsis 2,5 miljardi eurot aastas.

Kui 2011. aastal andis Nortali 33,9 miljoni eurosest aastakäibest eksport 62%, siis praeguseks on ekspordi osakaal tõusnud üle 75 protsendi.

LHV pensionifondid ostsid novembri lõpus 8,5% Nortali aktsiatest 1,96 miljoni euro eest, hinnates Nortali turuväärtuseks 23 miljonit eurot.

2012. aasta oktoobrini Nortali Eesti tegevust juhtiv Taavi Kotka märkis paari kuu eest, et tarkvarafirma võiks saada börsiküpseks 2015. aastaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755