Autor: Rainer Saad • 7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panasonicu päästab pankrotist nišitoode

Televiisorite ja tarbeelektroonikaga suuri kahjumeid teeniv Panasonic näeb oma raskuste leevendust ülimalt vastupidavas Toughbookis, mida on juba aastaid kasutanud USA politsei.

Ameerika Ühendriikides on kaks kolmandiku 420 000 patrullautost varustatud Panasonicu toodetud Toughbooki arvutitega ning firma juht Kazuhiro Tsuga näeb seda nišitoodet kui võimalust, kuidas ettevõte võib teenida raha elektroonikaturul, mida domineerivad Samsung Electronics ja Apple, kirjutas Reuters. 

„Meil on vaja äriüksusi, mis suudavad kasumit teenida,” ütles Tsuga, kes näeb peale Toughbooki firmale kasumite toojatena ka lennukites kasutatavaid meelelahutussüsteeme ning tootmiseks mõeldavaid automaatikaseadmeid.

Toughbook, mille hind võib ulatuda kuni 3000 dollarini (2300 eurot) on nii vastupidav, et see suudab taluda suurt löögijõudu, kõrgeid temperatuure ning vett ja suitsu.

„Meil läks patrullauto põlema ning üks selline jäi autosse. Kogu kuumuse, suitsu ja vee juures jätkas arvuti töötamist,” ütles Arizona Tucsoni politseiüksuse logistikaosakonna juht Bill Richards, kelle üksusel on 650 Toughbooki.

Tsuga sõnul ei ole praegu plaane selleks, et hakata valmistama Toughbook mudelit massturu jaoks, mis võiks firmas säästa mitmeid töökohti. Panasonic on sihikule võtnud ettevõtted ning Jaapani politseijõud, mille varustusest Toughbook veel puudub. 

Panasonicu majandusaasta lõppeb märtsis ning analüütikud prognoosivad elektroonikatootja puhaskahjumiks 7 miljardit eurot.

Aastaga on Tokio börsil Panasonicu aktsia langenud 18%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755