Autor: Ave Lepik • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu loob uue piirikontrolli infosüsteemi

Fujitsu sõlmis siseministeeriumi IT- ja arenduskeskusega lepingu uue piirikontrolli infosüsteemi arendamiseks. Lepingu hind on 682 300 eurot

Projekti eesmärk on tagada jätkusuutlik piirikontrolli võimekus ELi välispiiril ja sisepiiril, vahendab Fujitsu müügidirektor Ülle Kivirähk.

"Süsteem peab olema hästi kasutav ning efektiivne töövahend piiripunktides piiriületajate kontrollimiseks ning piiriületuste kohta vajalike andmete salvestamiseks," selgitas Kivirähk. "Uus süsteem hakkab kasutama uusimaid tarkvaratehnoloogiaid ning võimaldab senisest paremat andmevahetust teiste Eesti riigi ja Schengeni viisaruumi infosüsteemidega. Lisaks hakkab uus süsteem olema kasutatav senisest suuremal arvul seadmetel sh ka tahvelarvutitel."

Fujitsu võitis riigihanke „Piirikontrolli infosüsteemi tarkvara ja andmebaasi platvormi vahetuse detailanalüüs ja realisatsioon ning arendus- ja hooldustööd” ning sõlmis siseministeeriumi IT- ja arenduskeskusega (SMIT) raamlepingu maksumusega 682 300eurot, millest 429 767 eurot kulutatakse piirikontrolli uue versiooni loomiseks ning ülejäänu loodud süsteemi hoolduseks ning edasiarendamiseks kolme aasta jooksul.

Uus piirikontrolli infosüsteem võetakse kasutusele 2014 aastal.

Fujitsu on IT-teenuste ja tarkvaraarendusorganisatsioon, mis on Eestis kasvanud üle 250 töötajaga firmaks. Üle 60% ettevõtte käibest moodustab eksport. Fujitsu grupi ettevõtetes töötab 170 000 inimest üle sajas riigis ning ta kuulub maailma viie juhtiva IT-teenuseid pakkuva firma hulka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755