Autor: Rainer Saad • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Samsung suudab korrata eelmise aasta edu?

Jaapani maaklerfirma Nomura arvab, et Samsung Electronics’i aktsia, mis tõusis eelmisel aastal 40%, suudab ka see aasta teha tugeva tõusu, kirjutas Marketwatch.

Täna avaldatud analüüsis arvab Nomura, et Samsungi aktsia tõuseb see aasta 2 000 000 vonini ehk 1440 euroni. Täna lõpetas Samsungi aktsia Korea börsil 1 500 000 vonil ehk 1,32% madalamal. 

Nomura sõnul on Samsungi edu peamisteks katalüsaatoriteks uued nutitelefonid ja tahvelarvutid. Pooljuhtide ja televiisorite äril läheb Nomura arvates samuti hästi.

Praegu ei ole veel teada, millist mõju kujutab järgnevatel kvartalitel valuuta kõikumine Samsungi kasumile. Eelmise aasta jooksul mõjutas Lõuna-Korea valuuta kallinemine USA dollari vastu Samsungi komponentide äriüksust.

Nomura soovitus Samsungile on osta.

Samsung teatab enda neljanda kvartali tulemused käesoleva kuu lõpus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755