Autor: Marek Mühlberg • 9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves ei toeta andmekaitsereformi praegusel kujul

Täna, 9. jaanuaril toimuval konverentsil "Privaatsuse ja andmekaitse eetilised küsimused" tõdes president Toomas Hendrik Ilves, et Euroopa Komisjoni poolt ettevalmistatav andmekaitsereform vajab veel tööd.

Ilvese sõnul on direktiivi ja üldmääruse fookus seatud valesti ning seda on ette valmistanud inimesed, kellel puuduvad tugevad teadmised tehnoloogiast. President selgitas, et tuleb edasi liikuda orwellilikust käsitlusest, mille puhul riiki tajutakse ohuallika ja jälgijana.

Tõeliseks privaatsusriskiks võib Ilvese sõnul pidada asjaolu, et täna on kõigil osapooltel (sh. ettevõtetel ja eraisikutel) võimekus teostada jälgimistoiminguid. President tõdes, et inimestel on õigus oma andmeid erinevatele osapooltele jagada, kuid seadusandlust luues tuleks fookus suunata eemale riigist.Ilves selgitas, et ettevalmistatava andmekaitsereformi valguses on raskendatud e-tervise arendamine. Seda olukorras, kus ettevõtete käsutuses on sageli rohkem ja privaatsemad isikuandmed kui riigil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755