Autor: Ave Lepik • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu võtab kasutusele Eestis loodud e-piirijärjekorra süsteemi

Leedu võtab suvel Leedu-Venemaa ja Leedu-Valgevene maanteede piiripunktides kasutusele Eesti piiril ligi 1,5 aastat toiminud GoSwift e-piirijärjekorra süsteemi.

GoSwifti juhi Hannes Plinte sõnul on nende tootest saamas uus piiriületuse standard kogu regioonis, sest selle vastu tunnevad aktiivselt huvi veel mitmed riigid. Kasutajad ja asjatundjad on GoSwifti e-piirijärjekorra süsteemi eelistena - lisaks pikkade maanteejärjekordade kadumisele - välja toonud ka piiriületuse läbipaistvust, millega välistatakse igasugune ettetrügimine ja korruptsioon.

Lepingu järgi juurutatakse GoSwift süsteemi viies Leedu piiripunktis järk-järgult kahe aasta jooksul. Esimene piiripunkt käivitatakse suvel juunis.

Alates GoSwifti käivitamisest on süsteemi abil Eesti ja Venemaa piiri ületanud kolmes piiripunktis üle 800 000 sõiduauto ja veoki. Üle 60% broneeringutest tehakse interneti teel. GoSwifti kõnekeskus on vastanud 1,5 aastaga 225 000 kõnele ning 5500 kirjalikule infopäringule.

GoSwifti e-piirijärjekorra süsteemi lõid 2011. aastal Eesti siseministeeriumi tellimisel Girf OÜ ja Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755