Autor: Sirje Rank • 11. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL lubab Google’i suhtes karmimat kätt

Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia andis intervjuus ajalehele Financial Times mõista, et internetiotsingufirmal Google pole oma äripraktikaga Euroopas loota sama kerget „pääsemist“ nagu USA järelevalve luubi alt.

„Uurimine alles käib, kuid minu veendumus on, et (Google – toim.) juhib infovoogu kõrvale,“ ütles Almunia FT-le, viidates kahtlustustele, et Google eelistab otsingutulemusi esitades oma teenuseid (näiteks kaardid, hotellide või lennupiletite reserveerimise leheküljed, jne) konkurentide omadele.

„Nad teevad oma tugeva positsiooni otsinguturul rahaks ja tegemist ei ole üksi domineeriva positsiooniga, ma arvan – ma kardan – et nad ka kuritarvitavad seda positsiooni,“ ütles Almunia.

Almunia möönis, et viimasel kohtumisel detsembris ilmutas Google konstruktiivsemat lähenemist, kuid hoiatas samas, et kui firma selgitused ja ettepanekud, mida oodatakse veel sel kuul, osutuvad ebapiisavaks, siis pole pääsu ametlikust süüdistusest, et firma oma turupositsiooni tarbijate kahjuks kasutab.

Almunia põhjendas Euroopa karmimat hoiakut USAga võrreldes sellega, et Google’i turupositsioon on Euroopas on suurem – kuni 90% kõigist otsingutest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755