Autor: Aira Tammemäe • 11. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Verevahetus Tele 2s

Viimasel ajal on lahkunud ja lahkumas kaks Tele2 müügivaldkonna tippjuhti, kelle ametikohad kaotati. Põhjuseks struktuurimuudatused.

Selle kuu lõpus lahkub Tele2 äriklientuuri direktori ametikohalt Veiko Reimand. Põhjuseks ametikoha kadumine seoses struktuurimuudatustega. Reimand on töötanud Tele2 meeskonnas erinevatel ametikohtadel 12 aastat. Ärimüügi direktori kohustused võttis ta üle pärast Andres Jõesaare lahkumist 2011. aasta  mais.

„Minu viimane tööpäev on 31. jaanuar. Äriklientuuri juhi ametikoht kaob, uus müügidirektor vastutab kogu müügi eest,” kommenteerib Reimand oma lahkumise põhjusi.

Reimand on lühikese ajaga teine Tele2-st lahkunud müügivaldkonna juht. Eelmise aasta 25. septembril oli viimane tööpäev Tele2 klienditeeninduse ja jaemüügi direktoril Kristiina Mittil. Tema juhtimisel juurutati Tele2 uus teeninduskontseptsioon aastatel 2010-2011. „Minu aeg sai ümber, väsisin lihtsalt ära,” kommenteerib Mitt oma lahkumist. „Tegelikult oli minu lahkumine juba mõnda aega selge. Lihtsalt valisin õiget momenti,” lisas ta. Samal ajal loodi Mitti ametikoha asemele kaks uut, müügidirektori ja teenindusdirektori amet.

Eelmisel aastal kaotas Tele2 kokku 16 078 mobiilinumbrit. Küsimusele, kas kahe müügivaldkonna tippjuhi lahkumise põhjused on hoopis ebarahuldavad müügitulemused, vastavad asjaosalised pigem eitavalt. Reimandi sõnul on Tele2-l potentsiaali tohutult. „Eelmisel aastal küll kaotasime turuosa, kuid meie klinditeenindus ja tehniline pool on siin tõesti heal tasemel. Hinnaliidri positsioon tuleb tagasi võita,” arvab ta.

„Jah, oleme teinud ettevõttes muudatusi. Tele2 viib läbi restruktureerimist, millega osad töökohad on vahetunud ja tekib juurde uusi. Muudatuste eesmärk on suurem efektiivsus ja konkurentsivõime kasv,” kommenteerib kahe müügijuhi lahkumist Tele2 uus müügidirektor Jaanus Seppa, kes tuli sügisest Kristiina Mitti asemele. „Veiko Reimandile allunud ärikliendiosakonda hakkab juhtima Otto Riisenberg,” lisab ta.

Seppa sõnul on mõlemad Tele2 lahkunud juhid pikaajalised ja lojaalsed töötajad. „Loomulikult pakkusime mõlemale väljakutset uuel ametikohal, kuid nad otsustasid jätkata karjääri edendamist mujal. Soovin neile siiralt edu,” kommenteerib Sepa.

Reimand kohe uusi väljakutseid ei otsi. „Olen Tele2-s pingsalt tööd rabanud 12 aastat. Muidugi olen huvitavatele pakkumistele avatud, aga kõigepealt plaanin natuke puhata,” arvab ta.

Mitt on peagi asumas uude ametisse: „Olen tõesti end sidumas ühe ettevõttega, kuid kuni leping ei ole allkirjastatud, siis rohkemat ei kommenteeriks. Plaanin minna müüki juhtima.”

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755