Autor: Ken Rohelaan • 13. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodaki patendid müüdi 525 miljoni dollariga

Apple, Google ja teised tehnoloogiaettevõtted said USA kohtult nõusoleku Eastman Kodaki patentide omandamiseks 525 miljoni dollari eest, vahendas Bloomberg.

USA pankrotikohtunik Allan Gropper andis nõusoleku tehingule, mis Kodakit nõustanud firma hinnangul oli väärt rohkem kui 2 miljardit dollarit. Gropper kinnitas, et ettevõte oli hinnas pettunud. "Kuid me liigume juhtumiga edasi, mistõttu peaksime olema optimistlikud," lisas ta.

Patendid müüakse Kodaki eesmärgiga väljuda pankrotikaitse alt. Ostjate hulka kuuluvad veel Microsoft, Amazon.com ja Samsung Electronics, kes saavad Kodakilt 1000 patenti, mis on seotud digitaalsete piltide hõivamise, töötluse ja jagamisega.

Kodak teavitas pankrotist eelmise aasta jaanuaris ja alustas patentide müümist oksjonil augustis.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:53 (Eestis kell 19:53) langesid Apple (-0,52%) ja Google (-0,58%), kuid Microsoft (+0,85%) ja Amazon.com (+0,71%) tõusid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755