Autor: Marta Jaakson • 15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: massilist koondamist EMTs pole

Eile kirjutas Helsingin Sanomat, et TeliaSoneral on plaanis firmasiseste muudatuste tõttu kaotada Soomes enam kui kakssada töökohta, EMT-l sarnast koondamisplaani ei ole.

EMT juhatuse esimees Valdo Kalm Soome ettevõtte käike kommenteerida ei osanud, ent nentis, et grupiettevõtete käigud toimuvad eri piirkondades iseseisvalt. „Ma tean, et neil on opereerimiskeskusi väga mitmes linnas, nad lihtsalt vähendavad nende keskuste arvu,” selgitas Kalm, miks töökohti vähendatakse.

Kalm rääkis, et efektiivsusega tegeletakse iga operaatori juures ning Eesti on olnud läbi aegade ühe opereerimiskeskusega väga efektiivne. „Loomulikult ka meie otsime võimalusi, me automatiseerime oma protsesse ja otsime võimalusi kuidas efektiivsemalt asju ajada, aga massilist koondamisprogrammi plaanis ei ole,” kinnitas Kalm. 

TeliaSonera plaanib Soomes, efektiivsema majandamise eesmärgil, ühendada kahe ärivaldkonna klienditeenindused ning loob ühtse süsteemi, mille tulemusel võib töö kaotada enam kui 200 inimest.

Eelmise aasta detsembris ning tänavu jaanuaris on Sonera teatanud kokku 78 töötaja koondamisest.

TeliaSonera AB grupp pakub võrguühendust ja telekommunikatsiooniteenuseid. Grupi ettevõtted asuvad Aserbaidžaanis, Taanis, Eestis, Soomes, Gruusias, Kasahstanis, Lätis, Leedus, Moldovas, Nepalis, Norras, Venemaal, Hispaanias, Rootsis, Tadžikistanis, Türgis ja Usbekistanis.

EMT ja Elion kuuluvad Rootsi TeliaSonera AB gruppi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755