Tele2 avas Tartus 4G võrgu

Lisaks Tallinnale ja selle lähiümbrusele käivitas Tele2 Eesti 4G võrgu ka Tartus.

Tele2 Eesti müügidirektori Jaanus Seppa sõnul katab Tartu kesklinna kümme uut 4G tugijaama. “Kiiret 4G internetti saab kasutada netipulkades, ruuterites ja ASUSe tahvelarvutites, mis on müügil kõigis Tartu Tele2 esindustes,” rääkis Seppa ning lisas, et sel kevadel lisanduvad tootevalikusse ka 4G telefonid.

Olemasolev 4G tehnoloogia võimaldab teoreetiliselt kuni 150 Mbit/s andmete allalaadimis- ja 50 Mbit/s üleslaadimiskiirust, kuid keskmine reaalne allalaadimiskiirus normaalses levis on 20-60 megabitti ja üleslaadimiskiirus 10-30 megabitti sekundis.

Tele2 avas 4G võrgu Eestis teise teenusepakkujana ning peale Tartu ja Tallinna jõuab levi selle aasta jooksul ka Jõhvi, Kohtla-Järvele ja Narva. “Lisaks uutele 4G saatejaamade ehitamisele üle Eesti vahetame me lähiaastatel välja ka kogu oma GSM raadiovõrgu ning keskseadmed Baltimaade moodsaimate vastu,” märkis Seppa.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara