Autor: Rainer Saad • 18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli kasum langes 27%

Inteli neljanda kvartali kasum ületas analüütikute ootuseid, kuid kiibitootja hoiatas, et käesoleva kvartali käive saab olema nõrgem.

Inteli neljanda kvartali puhaskasum oli 2,5 miljardit dollarit ehk 48 senti aktsia kohta. Aasta varem teenis Intel 3,4 miljardi dollari suuruse puhaskasumi ehk 64 senti aktsia kohta.

Käive vähenes kolm protsenti, 13,89 miljardilt dollarilt 13,5 miljardi dollarini. Arvutimüügi languse taga on asjaolu, et üha rohkem inimesi on hakanud eelistama tahvelarvuteid ja nutitelefone.

Analüütikud ootasid neljanda kvartali kasumiks aktsia kohta 45 senti ning käibeks 13,53 miljardit dollarit.

Esimese kvartali käibeks prognoosib Intel 12,2-13,2 miljardit dollarit. Analüütikute keskmine prognoosi Inteli esimese kvartali käibeks on 12,91 miljardit dollarit.

Tulemuste järgselt kukkus Inteli aktsia eile USAs järelturul 5,3%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755