Andmekaitsereform käib rahakoti pihta

Enamikul ettevõtjaist on Euroopa andmekaitsereformiga ainult kaotada, leiab andmekaitseinspektsiooni juht Viljar Peep.

Väikeettevõtlusele tähendab reform halduskoormuse kasvu. Eestis ettevõtetest oli mullu suurettevõtteid 0,16%, keskmisi 1%, väikeettevõtteid 5,3%. Alla 10 töötajaga mikroettevõtteid oli 93,4%. Mida väikseim ettevõte, seda valusamalt löövad teda määrusega ettenähtud uued kohustused.

Tänane 11leheküljeline isikuandmete kaitse seadus asendub 94leheküljelise määrusega, mis omakorda nimetab 45 rakendusakti. Seega kodumaised õiguskulud kasvavad. Ettevõtted peavad tõendama, et nende tegevus vastab määrusega kehtestatavatele isikuandmete töötlemise nõuetele.

Loe tänasest Äripäevast, miks Euroopa Komisjoni arvestused Briti justiitsministeeriumi arvutuste kohaselt paika ei pea.

Osale arutelus

  • Vilja Kiisler, Viljar Peep

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara