22. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik võtab maksuvõla firma juhi taskust

Maksuamet hakkab pahatahtliku maksuvõlaga ettevõttelt võlga sisse nõudma firma juhatuse liikmetelt, kirjutab tänane Äripäev.

Mullu detsembris tehtud riigikohtu otsusega jättis riigikohus rahuldamata kaebuse, kus OÜ Kismet-Teenused endine juhatuse liige Ain Leedu vaidlustas maksuameti tehtud vastutusotsuse, millega nõutakse temalt sisse ettevõtte maksuvõlg. Lühidalt tähendab see, et maksuamet leidis kontrolli käigus, et Leedu on oma käitumisega tahtlikult tekitanud ettevõttele maksuvõla ning pankrotimenetluse asemel rakendatakse võla kättesaamiseks vastutusmenetlust.

Vastutusotsusega ei nõuta maksuvõlga sisse mitte võlglaselt, vaid kolmandalt isikult, kes vastutab seaduse alusel äriühingu maksukohustuse täitmise eest ning kes peab võla tasuma oma isiklikest vahenditest.

Millise mõjuga see otsus on, millised on maksuameti seisukohad ja mida arvab olukorrast maksumaskajte liit, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Rivo Sarapik, Kadri Põlendik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755