Autor: Rainer Saad • 23. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kass ja Faber Apple’it ei osta

Seabreeze Partnersi president Doug Kass ning Gloom Boom & Doom investorkirja autor Marc Faber ütlesid CNBCle, et näevad Apple’i aktsiale praeguselt tasemelt langust ning igasugust tõusu tuleks kasutada müümiseks.

„Apple on kaotamas oma liidripositsiooni tihedale konkurentsile,” ütles Kass. „iPhone ei ole ainuke nutitelefon turul. Niisamuti ei ole ka iPad ainuke tahvelarvuti turul.”

Kassi sõnul on Apple’i kasumimarginaalide langus samuti probleem. Selle on tinginud kõrgemad tootmiskulud. Kuid see, mis juhtub kasumarginaalidega aasta teises pooles, saab Kassi sõnul Apple’ile olema väga tähtis.

„Mind ei üllataks kui 2013. majandusaasta kasum saab 47 dollarit aktsia kohta olema hoopis 40 dollarit ja see oleks väga suur pettumus,” lisas Kass, kes usub, et aktsia kaupleb alla 550 dollari kuni juunini.

Kass ütles, et eelistaks ostmise asemel lühikeseks müüa nii Apple’it kui Google’it.

Eelmisel nädalal rääkis Marc „Dr. Doom” Faber ka enda nägemusest Apple’i aktsia kohta. Faberi sõnul seisab Apple silmitsi vastutuulega, sealhulgas ka murettekitavate tehniliste indikaatoritega.

„Ma ei omaks ega ostaks Apple’it. Ma müüks igal tagasipõrkel,” ütles Faber. „Ma arvan, et aktsial on märkimisväärne languse risk, kuid sama arvan ma ka teistest tehnoloogiaaktsiatest.”

Apple teatab enda majandusaasta esimese kvartali tulemused täna õhtu peale USA börside sulgemist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755