Autor: Rainer Saad • 24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: mida suudab täna Nokia?

Täna avaldab neljanda kvartali tulemused Soome mobiiltelefonitootja Nokia, millele prognoositakse eelnevate kahjumite kõrval nüüd nullkasumit.

Investoruudiste portaali Zacks konsensus Nokia kasumile on 0,00 dollarit aktsia kohta, sama prognoosib ka tulemustele ettevaatav portaal Earning Whispers. Most Accurate on seevastu optimistlikuma prognoosiga ning näeb kasumiks aktsia kohta 0,04 dollarit.

Analüütikute sõnul on Nokia oma kulude vähendamisega saanud mõnevõrra tagasi hingamisruumi, kuid turuosa hõivamiseks on veel pikk tee minna.

Nokia ütles, et müüs neljandas kvartalis 4,4 miljonit Lumia telefoni. Analüütikud prognoosivad, et Nokia nutitelefonidel on ikka kuskil 5 protsendiline turuosa.

Prognoositakse ka seda, et Nokia võib peatada oma dividendi maksmise. Nokia on maksnud dividendi iga aasta alates 1989. aastast.

Euroopa börsid avanevad täna mõni punkt madalamal peale eilseid Apple’i tulemusi.

IMF teatas eile, et kärpis 2013. aasta maailma majanduskasvu ning näeb nüüd eurotsoonile majanduslangust.

Aasia börsid olid täna üleval peale Hiina ostujuhtide indeksit (PMI), mis tõusis sel kuul 51,9 punktini. See on ühtlasi kõrgeim tase peale 2011. aasta jaanuari.

Jaapani Nikkei tõusis 1,3%, Singapuri börs 0,5%. Hiina Shanghai langes 0,8%, Hongkongi Hang Seng langes 0,15%, Korea börs lõpetas 0,8% miinuses. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755