Apple kaotas maailma kalleima firma tiitli

Üleeilsete negatiivsete tulemuste tõttu tänagi languses olev Apple kaotas maailma suurima turuväärtusega ettevõtte tiitli.

USA keskpäevase seisuga oli Apple'i aktsia lisaks eilsele üle 10% langusele täiendavalt 2,1% miinuses, mis on aktsia hinna viinud nii madalale kui 441 dollarit. Viimati oli õunafirma aktsia sedavõrd madalal eelmise aasta jaanuari alguses, mis tähendab, et aktsia on praegu 52 nädala põhjas.

Aktsia hinna langus tähendab ühtlasi firma turuväärtuse langemist, mis täna päevasiseselt on kukkunud 414 miljardi dollarini. See tähendab, et maailma kalleimaks firmaks on tõusnud taas USA naftahiid Exxon Mobil, kelle turuväärtus on päeva keskel ligi 417 miljardit dollarit.

Mäletatavasti tõusis Apple maailma kalleimaks ettevõtteks 2011. aasta lõpus, möödudes Exxon Mobilist. Eelmise aasta 20. augustil tõusis aga Apple läbi aegade kõige kallimaks firmaks, saavutades 624 miljardi dollarilise turuväärtuse ja tõustes sellega mööda Microsofti 1999. aastal püstitatud rekordist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara