Teeme Euroopa pilvepesa Eestisse

Tasapisi teadvustatakse Euroopas endale, et kasulik on hoida pilvepesi Euroopas. Kui juba Euroopas, miks siis mitte meil, Eestis. Eesti on nii mitmeski mõttes hea või isegi väga hea pilvepesa asukoht, kirjutab Reet Teder, Eesti Kaubandus-tööstuskoja esindaja Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitees.

Praeguse Euroopa probleem on, et ollakse Euroopas riistvara, tarkvara ja võrkude osas sõltuv Euroopa- välistest pakkujatest. Sotsiaalsete võrgustike tipptegijad on pärit USAst. Kõige populaarsemad otsingumootorid on USAs või Hiinas paiknevate ettevõtete käes. Infotehnoloogilised arendusi tehakse üha enam allhankena Indias ja teistes väiksemate kuludega riikides.

Kui suured andmekogud koonduvad järjest enam kuhugi Hiina või India või muude Euroopa-välistes riikides asuvate ettevõtjate kätte, muudab see ühelt poolt andmete omanike seisundi järjest haavatavamaks ja teisalt suurendab märkimisväärselt pilvepesade valdajate digitaalset energiat.

Kus need pilvepesad füüsiliselt asuda võiksid, seda loe tänasest Äripäevast.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Danske Banki ja Äripäeva arvamuskonkursi Edukas Eesti raames.


 

Osale arutelus

  • Vilja Kiisler, Reet Teder

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

PASSWARE is looking for an OPERATIONS' MANAGER

Manpower OÜ

30. oktoober 2018

DERIVCO is looking for a TEST AUTOMATION TEAM LEAD

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara