5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle ostab miljardite eest Acme Packeti

Tarkvaragigant Oracle ostab võrguseadmete tootja Acme Packeti 2,1 miljardi dollari eest, millega firma loodab senisest paremini konkureerida Cisco Systemsiga liigutada andmeid turvaliselt üle interneti.

Acme aktsia hind kauples esmaspäeva hommikul uudise järel 7 senti 29,25-dollarilisest ülevõtmishinnast kõrgemal, mis annab märku, et osa investoreid ootab konkureerivat pakkumist, vahendab Reuters.

Tehing on Oracle'i jaoks suurim pärast 2010. aastat, kui firma ostis umbes 7 miljardi dollari eest Sun Microsystemsi. Läinud aastal ostis Oracle ligi tosin firmat, teiste hulgas 810 miljoni eest Eloqua.

Uute tehnoloogiaseadmete mõjul on telekomiettevõtted loobumas kaabliühendustest. "Kasutajad on üha enam internetiga ühenduses ja tahavad ühendust saada igas olukorras igal kellaajal," ütles Oracle pressiteates.

Oracle'i tegevjuht Larry Ellison, kes on kasutanud ülevõtmisi firma käibe tugevaks kasvatamiseks viimase kümnendi jooksul, ütles oktoobris, et ta ei välista suurtehingud tulevikus.

Oracle'i ülevõtmishind on Acme reedesest sulgemishinnast 22% kõrgem. Tehing peaks lõpule viidama käesoleva aasta esimeses pooles.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755