6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Disney võlus analüütikuid numbritega

Maailma suurim meelelahutusfirma Walt Disney Co suutis Wall Streeti prognoose ületada vaatamata kehvadele filmi- ja kaabeltelevisiooni haru tulemustele.

Firma korrigeeritud kasum oli 79 senti aktsia, mis ületas Bloombergi küsitletud analüütikute 77sendist keskmist prognoosi. Disney kvartaalne käive kasvas aastaga 5,2%, 11,3 miljardi dollarini, ületades 11,2 miljardi dollarilist prognoosi.

Viimases kvartalis viidi lõpule Star Warsi õigusi omava Lucasfilmi ülevõtmine ning firma teatas, et lisaks hiljuti teatatud uuele triloogiale teeb firma veel eraldi filmid Tähesõdade tegelaste kohta.

Tulemustele aitas kaasa firma lõbustusparkide divisjon, mis kasumina teenis 577 miljonit dollarit. Haru suurendas käivet 7% jagu. Siia alla käib ka firma suhteliselt uus kruiisiäri.

Investorid võtsid tulemusi postiivselt vastu. Disney aktsia hind tõusis järelturul pärast tulemusi 3,1%, 55,98 dollarini. Firma aktsia on sel aastal tõusnud 9%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755