Autor: Indrek Kald • 6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa käive kasvas mullu 12 protsenti, 112 miljoni euroni

Elisa Eesti käive kasvas mullu 11,9 protsendi võrra, jõudes 111,8 miljoni euroni.

Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul oli ettevõtte peamiseks strateegiliseks eesmärgiks mullu kasvada turust kiiremini ning hoida mobiilsideturul hinnaliidri positsiooni. "Elisa on seatud eesmärke edukalt täitnud ning olnud turu kiireim kasvaja läbivalt viimase kolme aasta jooksul. Turust kiiremini on suurenenud Elisa kliendibaas ning tõusnud käive," sõnas ta.

Sideoperaatori kliendibaas suurenes samal ajal pea 80 000 võrra, ulatudes aasta lõpus 638 965 kliendini. Aasta tagasi oli see number 559 297.

Elisa erakliendiüksuse juhi, juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul tuli peamine kliendiarvu kasv numbriliikuvusest ning nutiseadmete kasutuse kiiretempolisest kasvust. "Eelmise aasta lõpus kasutas juba 30% kõikidest Elisa kõneklientidest regulaarselt mobiilset internetti," sõnas ta. "Kui vaadata viimase kahe aasta tendentsi on kasvunumber olnud muljetavaldav – 2011. aasta lõpus kasutas regulaarselt mobiilset internetti 13% ning 2010. aasta lõpus kõigest 3% Elisa kõneklientidest," rääkis Hiiepuu.

Elisa teatel olid nad mullu ainus operaator, kes võitis numbriliikuvuse teel kliente juurde. Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt liikus teiste operaatorite võrkudest Elisa võrku eelmise aasta 12 kuuga 22 778 klienti. Tele2st omakorda lahkus mullu 16 741 ning EMTst 5998 klienti.

Elisa ärikliendiüksuse juhi, juhatuse liikme Jüri Teemanti sõnul kasvas ärikliendiportfelli mullu mitmetes sektorites nagu avalik, teenindav ja tööstussektor. "Eelmine aasta tõi Elisale mitmed olulised ärikliendivõidud. Kokku asus Elisa teenuseid kasutama kaheksa erinevat Eesti suurettevõtet ning kuus ministeeriumi ja nende allasutused," ütles ta.

Elisa teatel jätkati mullu investeerimist uute tugijaamade ehitamisse, sh tehti algust mobiilside neljanda põlvkonna ehk 4G leviala väljaehitamisega ning tihendati 3,5G ja 2G levialasid.

Käesoleval aastal suunab Elisa valdava enamuse investeeringutest 4G võrgu väljaehitamisse, kasutades LTE tehnoloogiat.

Elisa aktsiad on noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsil. Elisa teenindab Põhjamaades ligi kaht miljonit klienti, sh Eestis ca 500 000 klienti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755