Autor: Indrek Kald • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal Euroopa ettevõtlusauhindade lõppvoorus

Nortal on ainsa Eesti ettevõttena üks kümnest Euroopa ettevõtlusauhindade European Business Awards impordi/ekspordiauhinna laureaadist ning jätkab võistlust lõppvoorus.

Konkurss kulmineerub kümne üldvõitja väljakuulutamisega aprillis 2013 toimuval galaüritusel. Nortali esindaja astub žürii ette 27. veebruaril.

Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe ütles, et lõppvooru jõudmine on märk sellest, et Nortal suudab ettevõttena pakkuda oma klientidele selget ja reaalset majanduslikku väärtust. "Nortal on tänaseks kasvanud üheks regiooni juhtivaks tarkvaraettevõtteks ja see auhind on eelkõige tunnustus meie meeskonna tublile tööle. Samas on praegune seis meie jaoks eelkõige vahefiniš ja me töötame selle nimel, et ettevõtte jaoks huvitavamad aastad seisaksid veel ees," lisas ta.

Nortal valiti ühena seitsmest Eesti ettevõttest osalema Euroopa ettevõtlusauhindade konkursile. Kandidaadid pidid täitma küsimustiku ja saatma tutvustava video. Ettevõtete tutvustused pandi üles konkursi veebilehele, kus toimus ka avalik veebihääletus.

European Business Awardsi auhindu on jagatud alates 2006. aastast. Kandidaatideks pääsevad keskmise suurusega või väikesed, ent kiire kasvuga rahvusvahelised ettevõtted, kes on viimastel aastatel saavutanud silmapaistvaid tulemusi.

Konkursil osalenute kogukäive Euroopa Liidu 28 riigis ja arenevates naabermaades (Türgi, Armeenia, Gruusia, Kasahstan jt) on üle triljoni euro ehk 8,23% piirkonna SKPst. Neis ettevõtetes töötab kokku üle 2,7 miljoni inimese, teatas Nortal.

Nortal loob era- ja avaliku sektori klientidele tarkvaralahendusi Eestis, Leedus, Põhjamaades, Venemaal, Pärsia lahe riikides, Aafrikas ja mujal. Ettevõtte poolt tarnitud lahendusi kasutavad kliendid telekommunikatsiooni, finantsteenuste, tööstuse, logistika, tervishoiu ja avalikus sektoris. Nortali ligi 700 töötajast pooled töötavad Eesti kontorites Tallinnas ja Tartus. Üle 75% ettevõtte käibest tuleb väljaspoolt Eestit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755