Google võib saada trahvi

Euroopa Liidu andmekaitse agentuurid võivad trahvida Google'it, mis ei suutnud kokkulepitud tähtajaks öelda, kuidas kooskõlastada oma privaatsuspoliitikat EL-i reeglitega, vahendas Bloomberg.

Prantsusmaa andmekaitsega tegelev Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL) teatas, et Google ei ole EL-i andmekaitse reguleerijate soovitustele vastavalt näidanud ühtegi täpset ega efektiivset vastust. CNIL juhib uurimist teiste EL-i andmekaitse agentuuride eestkostel.

CNIL-i trahvimisvõime kahvatub Google'i finantsilise jõu kõrval. Maailmakuulsa otsingumootori loonud firma teenis eelmisel aastal üle 10 miljardi dollari, kuid CNIL-i seni suurim trahv ulatus 100 000 euroni aastal 2011, kui Google'it trahviti seoses Street View kaarditeenusega seotud rikkumistes.

Kuigi CNIL-i teatel võivad ka teised EL-i andmekaitsega seotud reguleerijad hakata Google'it jahtima, ei oma neist kõik trahvimisvõimet. Suurbritannia, Iirimaa ja Austria reguleerijad ütlesid mullu oktoobris, et ootavad enne Google'i vastuse ära ning otsustavad alles seejärel tegutsemise.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara