Autor: Marek Mühlberg • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmevara võitis 600 000 eurose projekti

AS Andmevara võitis koostöös partneritega rahvusvahelise hankekonkursi Moldova rahvastiku andmete digitaalsele kujule viimiseks ja haldustarkvara loomiseks.

Tegemist on suure e-riigi lahenduse ekspordiprojektiga mis kestab kokku ligikaudu kolm aastat. Projekti maksumus pakkumuse järgi oli 611 307 eurot.

AS Andmevara osutab Eestis rahvastikuregistri volitatud töötlemist mille käigus teostab registri majutust, arendustöid, andmehaldust, osutab kasutajatuge ja infoteenuseid.

Andmevara omab varasemast perekonnasündmust kajastavate dokumentide digiteerimise kogemust ka Eestis. Aastatel 2006-2007, digiteeris AS Andmevara Eesti rahvastikuregistri arhiivi paberkandjal dokumendid. Nimetatud projekti käigus leidsid elektroonilise kuju 4,3 miljonit maavalitsuste perekonnaseisuaktide arhiivis asunud perekonnasündmust kajastanud dokumenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755