Autor: Indrek Kald • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobi uus tütarfirma asub välisturge vallutama

Mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions OÜ eraldas rahvusvahelise laienemise kiirendamiseks sõnumisaatmise valdkonna eraldi ettevõttesse.

Veebruaris loodud tütarettevõte Messente Communications OÜ võtab üle Mobi SMS-sõnumite hulgisaatmise ärisuuna ning haldab selleks loodud teenuseplatvormi messente.com.

Tegu on veebipõhise teenuseplatvormiga, mis lubab erineva suurusega ettevõtetel saata oma kliendibaasile lühisõnumeid. Messente.com katab üle 900 operaatori võrgu enam kui 200 riigis.

Platvormi kasutavad ärikliendid Euroopast ja väljastpoolt kokku ligi 15 riigist. Mobi klientide seas on Olympic Casino, LHV Pank, Itella SmartPOST, Stockmann, If P&C Insurance, Eesti Post jt.

"Ärisuuna eraldumise tütarettvõttesse tingis selle kiire kasv viimase aasta jooksul ning soov laieneda uutele turgudele," ütles Messente osanik ja juht Lauri Kinkar.

"Ettevõtete poolt oma klientidele saadetavate SMS-sõnumite koguarv kasvab maailmas igal aastal endiselt ligi 20% võrra. Messente eesmärgiks on muuta sõnumite saatmisega alustamine ettevõtete jaoks võimalikult lihtsaks ning panustada aktiivselt müügitegevusele erinevatel turgudel," lisas ta.

Messente peakontor ja arendusmeeskond jäävad Tartusse.

2000. aastal asutatud Mobi Solutions on ärisuundi eraldi tütarettevõtetesse tõstnud ka varem. Nii pakub 2007. aastal loodud Fortumo mobiiliteenuseid enam kui 75 riigis ning Fortumo klientide hulka kuuluvad Angry Birds ja Facebook. Mullu valiti Fortumo Eesti parimaks eksportööriks ning Eesti Ettevõtluse Auhinna üldvõitjaks.

Mobi Solutions on Eesti suurim mobiilitarkvara arendaja, mis tegeleb rahvusvahelistele äriklientidele iOS, Androidi ja Windows Phone mobiilirakenduste disainimise ja arendamisega.

Lisaks investeerib Mobi alustavatesse tehnoloogiaettevõtetesse, osaledes muuhulgas investorina idufirmade kiirendi Gamefounders töös.

Mobi Solutionsi suurimad omanikud on Rain Rannu, Veiko Raime, Veljo Otsason, Janek Pello, Linnar Viik ja Lauri Kinkar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755