22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Apple laenaku raha dividendi maksmiseks

Morgan Stanley analüütik Katy Huberty on arvamusel, et ligi 140 miljardi dollarilise rahakuhjaga tehnoloogiahiid peaks hakkama raha laenama, et tõsta enda dividendi väljamakset ja aktsiate tagasioste.

Ajal, kui Greenlight Capitali David Einhorn kutsus õunafirma aktsionäre üles toetama tema eripärast eelisaktsiate ideed, kohtus Morgan Stanley analüütik mehega, kes lükkas eelmisel sügisel Einhorni ettepaneku tagasi - Apple'i finantsdirektor Peter Oppenheimer.

Reedel avalikustatud kliendikirjas kirjutas Huberty, et ta lahkus nendelt kohtumistelt veendumusega, et Apple tõenäoliselt tõstab enda praegust 2,3% dividenditootlust ja suurendab aktsiate tagasioste, vahendab CNN.

"Meie analüüs viitab, et Apple suudab vastata Standard & Poor's 500 indeksi IT-sektori keskmisele 68% vaba rahavoo väljamaksele, kui firma tagastab aktsionäridele 2013. majandusaastal 28 miljardit dollarit, mis viitab 6% kogutootlusele (dividend + tagasiostud)" kirjutas Huberty.

"Suur hulk välismaal teenitud rahast on piiranud väljamakse võimet, kuid madala intressimääraga võla võtmine võib meie hinnangul selle probleemi lahendada," lisas analüütik.

Investoritele raha maksmiseks laenu võtmine on idee, mida on pooldanud ka Bernsteini analüütik Toni Sacconaghi, kes on Apple'i juhtkonda tüütanud dividendijutuga juba 2008. aastast, kui firma vaba raha hulk oli veel alla 30 miljardi dollari.

Apple on enda vaba raha hulka viimase 12 kuuga kasvatanud lausa 39,5 miljardi dollari võrra ning see on küündinud nüüd 137,1 miljardini.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755