22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ootusi nülginud HP tõmbas mütsist jänese

Eile õhtul pärast börsipäeva lõppu majandustulemustega välja tulnud raskustes tehnoloogiafirma Hewlett-Packard ületas analüütikute ootusi ja tõstis kasumiprognoosi teiseks kvartaliks.

Maailma suurima personaalarvutite tootja majandusaasta esimese kvartali puhaskasum kahanes aastaga 16 protsenti, 1,23 miljardi dollarini ehk 63 sendini aktsia kohta. Korrigeeritud kasum oli 82 senti aktsia kohta, mis ületas Bloombergi küsitletud analüütikute keskmist 71sendist prognoosi.

HP kvartaalne käive vähenes aastataguselt tasemelt 5,6%, 28,4 miljardi dollarini.  Analüütikute keskmine prognoos oli 27,8 miljardit.

Aprillis lõppevaks kvartaliks prognoosib Räniorus Palo Altos baseeruv firma korrigeeritud kasumiks 80-82 senti aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud on seni oodanud keskmiselt 77sendist kasumit aktsia kohta.

Tulemused võivad olla varajane märk tegevjuhi Meg Whitmani edust, kes on ellu viimas viie aasta pikkust ümberpööramise strateegiat. Whitman on viimasel ajal ise firmale seatavaid ootusi alandanud, mistõttu on analüütikud tema jälgedes astunud ning on ka üks põhjusi, miks firma suutis sedavõrd suurelt ootusi lüüa.

Maailma suurim arvutitootja on muutmas enda äristrateegiat ja viimas ellu mitmeid suuri muutusi, müües kõrgema marginaaliga äritooteid ja -teenuseid ajal, kui arvuti- ja printeriturg kahaneb.

Järelturul tõusis firma aktsia pärast tulemuste avalikustamist 6,6%, 18,24 dollarini. Enne järelturu tõusu on firma aktsia sel aastal kallinenud juba 20% pärast ligi 50%st kukkumist 2012. aastal.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755