Autor: Anu Jõgi • 22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta mängude tulu suurem kui tasulistel

Üle 90 protsendi levinud mobiilimängudest on tasuta, sellegipoolest teenivad need rohkem raha kui konsoolimängud. Võti on lisateenustes, kirjutab Kauppalehti.

Eelmise aasta viimases kvartalis teenisid Apple IOSi ja Google Play mobiilimängud rohkem tulu kui Nintendo ja Sony said oma seadmete mängudest, selgub juhtiva mobiililaadimiste andmeid jälgiva App Annie andmetest.

App Annie turundusjuhi Ollie Lo sõnul on mobiilimängude tulu kasvu taga nn in-app, millega mõeldakse üldiselt tasuta või ka tasuliste mängude juures olevaid tasulisi lisavõimalusi.

Eelmise aasta lõpus tuli suur hulk käivet Lõuna-Koreast ja Jaapanist, kus mängiti palju tasuta fantaasiamänge, mis andis lisavõimalustele käivet.

Kõik tarbijad siiski ei hinda mänge, kus näiliselt tasuta mängu lisatakse tasulisi osi. Nemad tahaks pigem kogu raha enne ära maksta.

Tasuta mängud on siiski võistlust võitmas. Juba nüüd on peaaegu kõik tasulised mängud iPhome’i ja iPadi levinumate ja parimat tulu toovate mängude esikahekümnest kadunud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755