Autor: Rainer Saad • 26. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel: meie telefonid oleksid kiireimad

Intel võib olla maailma suurim kiibitootja, kuid mobiilsetes seadmetest on nende kiipe väga vähe. Firma usub, et kui nende kiipe oleks nutitelefonides rohkem, oleksid telefonid kiiremad.

Tehnoloogiasektori kiiremini kasvav valdkond on mobiilsed seadmed, mille kiibiturgu domineerib vähetuntud Briti ettevõte ARM. Nende mikrokiipe võib leida 95% kõigist maailma nutitelefonidest ja tahvelarvutitest. ARMi kiibid on kõigis populaarsetes mobiilseadmetes nagu iPhone, iPad kui ka Samsung Galaxy telefonides ja tahvelarvutites, kirjutas money.cnn.com.

Kuid Intel usub, et neil on olemas võidustrateegia saamaks mobiilitööstuse liidriks: ehitada veel paremaid kiipe kui ARM seda teeb.

Intel peab enda eeliseks nutikat disaini ning kiibitootmise oskust ja pikaajalist kogemust.

Inteli mobiiliüksuse juht Mike Bell ütles, et tema firmal on piisavalt tarkvara ja pädevust olla kõige edukam. „Et olla selles valdkonnas edukas, ei piisa ainult kiipide ehitamisest. Meie saame kirjutada tarkvara, mis aitab meil riistvarast rohkem välja pigistada.“

Kuid Inteli mobiilikiipidel pole veel mitut tuuma. ARM parimatel kiipidel on seevastu neli tuuma.

„Küsimus on selles, kas sul on reaktiivmootor või kaks propellerit,“ ütles Bell, kelle sõnul hakkab mobiilikiipide disain muutuma nutikamaks ja väiksemaks.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755