Häkkerid ründasid Euroopat Adobe'i uuenduste kaudu

Häkkerid ründasid kümneid Euroopa riikide agentuuride arvuteid, kus kasutati ära Adobe Systemsi tarkvara turvaauku, vahendas Reuters.

Venemaa Kaspersky Labi ja Ungari Laboratory of Cryptography and System Security (CrySyS) teatel rünnati riigiarvuteid näiteks Tšehhis, Iirimaal, Portugalis ja Rumeenias. Samuti langesid ohvriks mõttekoda, teadusasutus ja tervishoiuteenuse pakkuja USA-s, kus pahatahtlik tarkvara nimetati MiniDuke'iks.

MiniDuke'i häkkerid ründasid ohvreid, kasutades ära Adobe's Readeri ja Acrobati tarkvara turvaauke. Häkkerid saatsid pahavaraga rikutud PDF-dokumente, mis on häkkerite levinud viis arvutite nakatamiseks.

"See on haruldane, värske ja väga erinev rünnakumeetod," ütles Kaspersky Labi turvalisuse vanemteadlane Kurt Baumgartner. "Tehnilised indikaatorid näitavad, et tegemist on uut tüüpi häkkeritega, kelle kohta pole varasemast andmeid."

CrySySi küberturvalisuse eksperdi Boldizs?r Bencs?thi sõnul on rünnakute taga rahvusriik, eelkõige keerukuse taseme ja valitud sihtmärkide tõttu. Bencs?thi teatel oli keeruline selgitada, milline riik oli rünnakuga seotud.

Bencs?thi sõnul kasutasid MiniDuke'i häkkerid PDF-faile, mis tundusid olevat Türgi viisataotlused. Samuti kasutasid ründajad mitmeid esmapilgul ohutuid dokumente, mille hulka kuulusid teadustööd Ukraina välispoliitika kohta ja inimõiguste seminariga seotud dokument.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:47 (Eestis kell 19:47) tõusis Adobe Systems Inc 2,18%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 18,67%.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara