Autor: Kristi Malmberg • 28. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandusministeerium valmistab ette Levira müüki

Majandusministeerium on asunud ette valmistama telepildi edastaja Levira müüki, viidates, et oma osa müügist on huvitatud ka Levira vähemusosanik Prantsusmaalt.

Telepilti edastavast firmast Levira kuulub 51 protsenti Eesti riigile ja 49 protsenti Prantsuse firmale TDF Group, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Eesti riik valmistub oma osaluse müügiks põhjendusel, et Levira spetsiifika on muutunud ja telepilti edastavast firmast on saanud telekommunikatsiooniettevõte, mille haldamine pole riigi asi.

Majandusministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirk kinnitas, et ka TDF näitas üles huvi võimaliku müügi osas ja tegi selles suunas riigi poole samme.

Müügitingimustes lubatakse tagada, et Levira halduses olev Tallinna teletorn jääks ka tulevikus inimestele avatuks.

Samas on Leviral käimas kohtuvaidlus Eesti telekanalitega, kus viimased nõuavad tagasi kunagisi väidetavalt liiga kõrgeid ülekandetasusid. Nirgi sõnul see müügiprotsessi ei mõjuta.

TDF-i esindaja Levira nõukogus Aymeric de Cardes ei soovinud kommenteerida TDF-i võimalikku osaluse müüki. Samas ütles ta, et Eesti riigi osa väljaostmisest nad huvitatud ei ole. 

Levira teenis 2012. aasta märtsis lõppenud majandusaastal 9,5 miljoni eurose käibe juures 1,3 miljonit eurot kasumit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755