Autor: Marek Mühlberg • 4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-aruandluskeskkond tunnistati kümnendi parimaks

Registrite ja Infosüsteemide Keskuse loodud e-aruandluskeskkond tunnistati United Nations World Summit Award on the Information Society +10 konkursil viimase kümne aasta parimaks e-riigi lahenduseks.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul on iga tunnustus Eesti e-lahendustele märk sellest, et tehtud otsused ja võetud suunad on õiged. „Samas võiksime tunnustust saades alati ka hetkeks mõelda, et muu maailm on tunnustanud ja esile tõstnud seda, mida me ise täna peame juba iseenesest mõistetavaks ning seetõttu ei oska võib-olla ka piisavalt väärtustada. Usun, et selline rahvusvaheline tunnustus annab registrite ja infosüsteemide keskuse töötajatele täiendavat motivatsiooni uute lahenduste käivitamisel ning loodetavasti saavad ka uued lahendused eeskujuks kogu maailmale,“ sõnas minister.

„Majandusaasta aruannete elektroonilise esitamise keskkond ehk e-aruandluskeskkond on kindlasti kõige edukam e-aruandluse projekt maailmas ja selle edu tugineb peamiselt eelarvamusteta kasutajatel, laiaulatuslikul internetikasutusel ja IT-ekspertide innovaatilisel mõtlemisel,“ kommenteeris auhinnatud projekti Registrite ja Infosüsteemide Keskuse direktor Mehis Sihvart.

Ettevõtjaportaali e-aruandluskeskkond annab ettevõtjatele võimaluse esitada oma majandusaasta aruanne äriregistrile elektrooniliselt. Tänaseks kasutab loodud keskkonda 99% (137 000) Eestis registreeritud ettevõtet. Loodud lahendus muudab andmete täitmise ja registrile esitamise mugavamaks, näiteks on aruandevorm juba osaliselt eeltäidetud, vajadusel saab andmeid laadida otse ettevõtte raamatupidamistarkvarast ning aruanne allkirjastatakse juhatuse poolt elektrooniliselt. Elektroonilise aruandluse projekt sai teoks tänu Euroopa Liidu Struktuurfondide toetusele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755