Microsofti trahviti 561 miljoni euroga

Euroopa Liidu regulaatorid trahvisid Microsofti 561 miljoni euroga, kuna ettevõte rikkus veebilehitsejate kokkuleppe tingimusi, mis lubas kliendil valida teisi veebilehitsejaid lisaks Internet Explorerile, vahendab Bloomberg.

Tänane trahv, mis moodustab ühe protsendi kompanii 2012. aasta käibest, viib Microsoftile ELi poolt aastakümnel esitatud koguarve suuruse 2,24 miljardile eurole.

Maailma suurim tarkvarakirjutaja nõustus 2009. aastal pakkuma rivaalide lehitsejatele ligipääsu osana kokkuleppest, et parandada suhteid ELi regulaatoritega. Mullu juulis teatas ettevõte, et nad avastasid, et umbes 28 miljonit kasutajat ei saanud Windows 7 Service Pack 1 sellist valikut. See mõjutas umbes kümmet protsenti arvutitest, kuhu see versioon installeeriti.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara