Autor: Marek Mühlberg • 6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka: peame keskenduma majandusharu arendamisele

Majandusministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka sõnul pööravad magavast IT-tiigrist rääkijad liialt tähelepanu riigi e-teenustele, vahendab ERR.

Kotka arvates kõneldakse liiga palju näiteks ID-kaardi probleemidest ja teistest riigi e-teenustest, selle asemel et keskenduda olulisele - majandusharu arendamisele.

Asekantsler tõdes, et IT-erasektor on mõne aastaga väga kiiresti arenenud. Ta tõi välja, et IT-alal tegutseb 3,8% töötajatest, kes annavad 9% SKP-st.

Kotka rõhutas, et start-up kultuur sai alguse aastail 2007-2008, kuid praeguseks on juba olemas ettevõtted nagu Creative Mobile, Fortumo, Transferwise, GrabCAD ja ZeroTurnaround.

Nende viie ettevõtte koguväärtus on Kotka sõnul sarnane Tallinna Kaubamaja kontserni väärtusele. "Ma küsin, kas IT-tiiger magab? /.../ IT-tiiger elab, raisk."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755