7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ründasid Apple'i aktsiat

Apple'i aktsia tegi kolmapäeval taas languse läbi, sest kaks suurt analüüsimaja kärpisid firma aktsia hinnasihti, tuues põhjenduseks iPhone'i müüginumbrite vähenemise.

Citigroupi ja Barclays Capitali analüütikud alandasid eile Apple'i aktsia hinnasihti ning sel kuul lõppeva kvartali prognoose, vahendab MarketWatch. Citi hinnasiht on nüüd 500 dollari asemel 480 ning Barclays alandas hinnasihi 575 dollarilt 530 dollarini.

Mõlemad firmad alandasid ühtlasi nii iPhone'i kui iPadi müügiprognoosi esimeseks kvartaliks miljoni ühiku võrra. Citi oli enda analüüsis üsna sünge Apple'i suhtes. Nende sõnul nad kaotavad turuosa nii tahvelarvutite kui nutitelefonide turul.

Citigroupi soovitus on jätkuvalt neutraalne. Firma ootab uue iPhone 5S turule tulekut selle aasta sügisel ning tõenäoliselt on veel selle aasta sees tulemas ka suurema ekraaniga telefon. Samas väljendati kahtlust, et töötatakse odavama iPhone'i mudeli kallal, mis oleks mõeldud arenevatele turgudele.

Barclaysi analüütik Ben Reitzes oli Apple'i suhtes optimistlikum, säilitades enda ostusoovituse aktsiale. Hiljutise kohtumise järel firma juhtkonnaga usub Reitzes, et Apple'i uus iOS operatsioonisüsteem aitab firma mobiiliharu.

"Me endiselt arvame, et 5-tollise ekraaniga telefon on vajalik ning Apple peaks selle probleemi lahendama aasta viimases kvartalis," kirjutas analüütik.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755