Autor: Rainer Saad • 11. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitter on viljakas pind aktsiate petuskeemideks

Võltsitud Twitteri kontodega on võimalik mõjutada aktsiahindu ning seda võib kasutada aktsiaturupettusteks, kirjutas Reuters.

Prominentse riskifondijuhi David Einhorni libakonto alt tehti eelmisel kuul säuts Herbalife’i kohta. „Ilmselt on mul Twitteris olemas keegi, kes esineb minu nime alt,“ ütles Einhorn.

Libakonto zGreenlightcap alt säutsuti: „Herbalife’i köievedamise võidab lõpuks see, kellel on rohkem raha. Ma ei tahaks praegu Billi (Ackman) kingades olla #TeamIcahn“

See võis tekitada inimestes arvamuse, et Einhorn on valimas poolt Ackmani ja Icahni vahelises võitluses Herbalife’i pärast.

Twitterist on investoritele saanud oluline informatsiooniallikas ning sinna jõuab info teinekord kiiremini kui uudistekanalitesse.

Jaanuari lõpus kukkusid Audience Inc. ja Sarepta Therapeutics Inc aktsiad pärast Twitteri säutsu, mille autoriteks olid väidetavalt tuntud analüüsifirmad.

„Twitteri pump and dump skeemid on turule mure,“ ütles Hedgeye Risk Managementi tegevjuht Keith McCullough.

Skeemide järgi loovad tundmatud kasutajad Twitteris kontosid, mis kõlavad prominentsete tegelaste moodi, ütlevad negatiivse kommentaari ning põhjustavad aktsiahinna suure languse.

Vastavasisulise hoiatuse on väljastanud ka FBI ning USA väärtpaberikomisjon SEC.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755