Google maksab USA-le 7 mln dollarit trahvi

Google maksab 38 osariigile ja pealinnale Washingtonile 7 miljonit dollarit, mis lõpetaks kolmeaastase uurimise seoses Street View autode poolt WiFi-võrkudest kogutud paroolide ja muude isiklike andmetega, vahendas Reuters.

Google'i teatel oli nimetatud juhtumi puhul tegemist eksimusega, mille põhjustas autode tarkvarasse lisatud katsetusjärgus arvutikood. Firma sõnul ei kasutatud saadud andmeid üheski Google'i teenuses.

Google nõustus saavutatud kokkuleppe kohaselt USA-s saadud andmete hävitamisega. Praegu tegeletakse mitmete Euroopa riikidega, et leida lahendust siin kogutud andmete käsitlemisega.

Trahv suurusega 7 miljonit dollarit, mis esindab väikest osa Google'i 2012. aasta umbes 50,2 miljardi dollari suurusest sissetulekust ja 10,7 miljardi dollari suurusest puhaskasumist, jagatakse uurimises osalenud osariikide vahel.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 14:53 (Eestis kell 20:53) langes Google Inc 1,19%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 36,27%.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara