Autor: Alyona Stadnik • 14. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NOW! Innovations: BMW leidis ise meid üles

Tehnoloogiaarendusfirma NOW! Innovations juhatuse liikme Kalju Rüütli sõnul on strateegiline leping BMWga nende jaoks esimene sellise mastaabiga leping ning ilmselt on esimene ka Põhjamaades ja Baltikumis.

"Leping annab ettevõttele uue hingamise ja uued võimalused. Tegemist on ikkagi maailma ühe suurima autotootjaga. Nende haare on globaalne nagu meiegi oma. See koostöö kujuneb kindlasti huvitavaks,“ lausus Rüütli.

Tegemist ei ole lihtsalt koostöölepinguga, vaid see on strateegiline leping, mis Rüütli sõnul tähendab seda, et nad on koos BMWga paika pannud strateegilised suunad, kus töötatakse välja uusi teenuseid. 

Rüütli lisas, et koostööleping ei ole BMW kui autotootjaga, vaid selle kaubamärgiga BMW i, mis sisaldab teenuseid, mida BMW pakub oma autodele kasutamiseks muusikakeskuse või mobiilseadmete kaudu. „Meie tegelikult ei otsinud neid (BMWd – toim). Meid leiti üles,“ märkis Rüütli.

NOW! Innovations otsib ikka endale koostööpartnereid. „Nüüd jõudis koostöö algne idee lepinguni,“ lausus Rüütli.

NOW! Innovationsil on hulk koostöölepinguid, aga sellise mastaabiga leping nagu BMWga on esimene. „Loodan, et mitte viimane,“ märkis Rüütli.

See on unikaalne leping, sest harikult BMW ei kuuluta strateegilist partnerlussidet välja. „Ma ei teagi kedagi Eestist, Baltikumist ega Põhjamaadest, kellel oleks sellise mastaabiga leping BMWga alla kirjutatud,“ tõdes Rüütli.

BMW sõlmis lepingu Eesti päritolu tehnoloogiaarendusfirmaga NOW! Innovations, mis pakub ülemaailmset mobiilimaksete ja arvelduste lahendust. Teenus hõlmab kogu maailma, eelkõige on sihikul Ameerika,  ning Rüütel loodab, et see jõuab ka kunagi Eestisse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755