Autor: Kristi Malmberg • 20. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmus Eesti esimene robootikaraamat

Eile esitleti Eesti esimest robootikaraamatut „Robootika – see on ju imelihtne!“. Raamatu autor on Leivo Sepp, kes kogus raamatu materjali oma praktilisest kogemusest, juhtides üht Eesti edukaimat Nutilabori robootikaringi.

Nutilabori projekti algatasid eelmisel aastal EMT, Elion, Microsoft ja Vaata Maailma Sihtasutus eesmärgiga edendada tehnoloogia huviharidust Eestis. Nutilabori projekt käivitas 36 tehnoloogia huviringi üle kogu Eesti ning projekti üheks väljundiks oli vajalike õppematerjalide loomine tehnoloogia huviringidele. Ühe olulise õppematerjalina toetati robootikaraamatu väljaandmist.

„Robootika – see on imelihtne!“ on mõeldud alates vanusest 12-13 a. ja vanematele ning sisaldab praktilisi juhendeid LEGO-robotite programmeerimiseks C-keeles. Autori sõnul sai raamatu idee tõuke Tiigrihüppe ProgeTiigri programmi jaoks materjalide valmistamisest, millest edasi hakkas hargnema mõte robootikateadmised täiendatud ja süstematiseeritud kujul raamatuna välja anda.

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755